OOK ZO GESCHROKKEN VAN DE TUIN TOEN U TERUG KWAM VAN VAKANTIE?

12-07-2016 18:44

Heeft u genoten van uw vakantie?

En was het schrikken toen u thuis kwam en uw tuin bekeek?

Wat een paar weken zomerweer al niet aan kan richten: planten zijn uitgebloeid , het gazon is geel en vol mos in plaats van groen, en de hagen moeten nu echt geknipt worden.

Tijd voor een aantal tips voor tuinonderhoud na uw vakantie, zodat u de rest van de zomer kunt genieten van een mooie tuin…

TIPS VOOR TUINONDERHOUD IN DE ZOMER

 

 

Ik heb hieronder een aantal tips voor u om het onderhoud van uw tuin weer op te pakken:

  1. Onderhoud gazon

  2. Uitgebloeide en verdroogde planten

  3. Beregening

  4. Ziekten en plagen

  5. Hagen knippen

     

ONDERHOUD GAZON

Als u uw gazon de afgelopen weken niet beregend heeft, dan geeft het nu een troosteloze aanblik. Het ziet er waarschijnlijk geel en dor uit. Grasplanten zijn echter sterke planten die zich in principe weer zullen herstellen.

Als u het gazon nu weer water gaat geven dan zal het snel weer groen zijn. En wanneer er toch een enkele plek door de zon is verbrand, kunt het hier over enkele weken, als het warme weer voorbij is, wat graszaad zaaien. Ook deze plekken zullen zich dan herstellen.

U kunt uw gazon gerust een keer extra bemesten. Doe dit met een organische korrelmest en het liefst op een bewolkte dag om verbranding te voorkomen.

UITGEBLOEIDE EN VERDROOGDE PLANTEN

Met name in de bloembakken in uw tuin zullen een aantal bloemen uitgebloeid zijn. Verwijder nu de uitgebloeide bloemen en geef de bakken een extra bemesting. De bloei zal zo snel weer op gang komen.

Verdroogde planten zullen zich niet of heel slecht herstellen. Als u deze bakken nog een kans geeft om te herstellen, dan zit u waarschijnlijk de rest van de zomer aan te kijken tegen lelijke bloembakken.

Mijn advies is om deze bakken leeg te maken en ze opnieuw op te vullen met verse zomerbloeiers. Probeer eens wat uit en neem voor de afwisseling eens wat andere planten dan die u normaal zou kiezen….

Sommige vaste planten in uw tuin kunt u nu ook terug knippen. Ze bloeien dan nog een keer. Dit geldt bijvoorbeeld voor Salvia nemerosa.

BEREGENING

Als u een beregeningsinstallatie in uw tuin zou hebben gehad, dan had u uw tuin ook tijdens uw vakantie in optimale conditie kunnen houden. U kunt de beregeningscomputer namelijk zo instellen dat planten en het gazon regelmatig water krijgen. Goed voor de planten, en u hoeft uw buren of familie niet meer lastig te vallen met de vraag of zij uw tuin beregenen tijdens uw vakantie.

ZIEKTEN EN PLAGEN

Heeft u last van ongedierte in uw tuin? Vraag gerust advies

 

HAGEN KNIPPEN

Ondanks het warme weer zijn de hagen in uw tuin toch goed doorgegroeid. Dat geeft meteen een rommelige indruk. Of het nu gaat om een beukenhaag, een taxushaag of een coniferenhaag: knip de hagen in uw tuin nu.

Omdat de ergste groei er nu wel uit is, hoeft u de hagen later in het jaar niet nog een keer te knippen. En u geniet zo de rest van de zomer van een strakke tuin.

ZOMERBEURT TUIN

Door de vroege vakanties in het zuiden van het land en het warme weer, krijg je het gevoel alsof de zomer al weer bijna voorbij is. Niets is minder waar: het is pas begin augustus. De zomer is pas halverwege. Nog genoeg tijd dus om in uw tuin door te brengen.

Geef uw tuin daarom nu een zomerbeurt: verzorg uw gazon en de planten en knip de hagen in uw tuin. Zo kunt u de rest van de zomer nog optimaal genieten van uw goed onderhouden tuin. En wie zegt dat we niet een prachtige nazomer krijgen?

TUINONDERHOUD LATEN UITVOEREN?

Wilt of kunt u de zomerbeurt van uw tuin niet zelf uitvoeren? Of overweegt u om nu toch maar een beregeningsinstallatie aan te laten leggen? Wij verzorgen het graag voor u.

Neem contact met mij op voor een vrijblijvende afspraak en ik kom op korte termijn bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.